Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A magyarországi biztosítási szektor díjbevétele az előző évihez képest 4,2 százalékkal, 844,1 milliárd forintra növekedett tavaly, ezen belül az életbiztosítási piac 4,4, a nem életbiztosítási ágazat - Biztosítás magazin
részletek »

Mabisz: több mint négy százalékkal nőtt a biztosítók díjbevétele

Tuti Magazinommal szeretnék segítséget nyújtani a biztosítások iránt érdeklődőknek, betekintést nyújtani a biztosítás világába, az életbiztosításokat, utasbiztosításokat, felelősségbiztosításokat, casco és kötelező biztosításokat keresőknek.
Biztosítás magazin
Itt vagy: Biztosítás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mabisz: több mint négy százalékkal nőtt a biztosítók díjbevétele
Mabisz: több mint négy százalékkal nőtt a biztosítók díjbevétele
A magyarországi biztosítási szektor díjbevétele az előző évihez képest 4,2 százalékkal, 844,1 milliárd forintra növekedett tavaly, ezen belül az életbiztosítási piac 4,4, a nem életbiztosítási ágazat díjbevétele pedig 3,9 százalékkal emelkedett - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerdán az MTI-vel.
A teljes díjbevétel 54 százaléka, 451,8 milliárd forint az élet-, 46 százaléka, 392,3 milliárd forint pedig a nem életbiztosítási üzletágból származott.

A közlemény idézi Molnos Dánielt, a Mabisz főtitkárát, aki szerint a növekedéshez hozzájárultak a tavaly január óta adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítások is.

A nem életbiztosítási üzletág díjbevételének növekedéséhez legjobban a gépjármű biztosítások járultak hozzá. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések száma 4,8 százalékkal, 229 ezerrel gyarapodott, míg casco biztosításból 1,4 százalékkal többet, 812 ezret költöttek tavaly.
Hirdetés

A százmilliárdos díjbevételt meghaladó két biztosító közül az Allianz díjbevétele 4,7 százalékkal, 123 milliárd forintra csökkent. A Generali 114 milliárdos díjbevétele pedig 4,3 százalékkal volt több, mint 2013-ban.

A legnagyobb növekedést - 83 százalékkal - a Wáberer Hungária produkálta, díjbevétele 9,1 milliárd forint volt. A Magyar Posta két biztosítója - az élet- és a nem élet jellegű - együtt 71,7 milliárd forint díjbevételt ért el, amely 23,3 százalékos növekedést jelent. Kiugróan, 31 százalékkal növekedett a Signal, az elért 23,2 milliárdos díjbevétellel. A csak életbiztosításokat kínáló ING 74,7 milliárdos díjbevétele 5,3 százalékkal volt több az előző évinél.

A legnagyobb esést a CIG produkálta a piacon, a nem élet biztosítójának 2,5 milliárdos díjbevétele a fele a 2013. évinek, míg a 14,2 milliárd forintos életbiztosítási díjbevételnél a csökkenés 13 százalékos. A kettő együtt 22 százalékkal kevesebb az előző évinél.
- MTI -
Biztosítási díjbevételek Magyarországon, 2002-2014 Biztosítási díjbevételek Magyarországon, 2002-2014
Bruttó biztosítási díjbevétel (milliárd forint)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - biztosítók, díjbevétel, nőtt
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-02-18 14:05:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü